Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Gemeente Leidschendam-Voorburg besteedt aandacht aan huiselijk geweld en kinder- en ouderenmishandeling. Lees hier wat je moet doen als je bezorgd bent om een kind, volwassene of oudere.

Ben je bezorgd over iemand in je omgeving waarbij je een vermoeden of concrete aanwijzing hebt van huiselijk geweld, kinder- of ouderenmishandeling? Neem dan contact op met Veilig Thuis Haaglanden. Dit is het centrale advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.
Veilig Thuis Haaglanden is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via (070) 346 97 17, of via info@veiligthuishaaglanden.nl. Bellen en mailen kan ook anoniem.

Verkeert iemand in acuut gevaar, bel dan met 112.

Indien er sprake is van andere zorgen dan huiselijk geweld kun je terecht bij het Sociaal Servicepunt Leidschendam-Voorburg.
Het Sociaal Servicepunt is er voor jou en jouw omgeving als je behoefte hebt aan informatie, advies of ondersteuning. Je kunt bij het Sociaal Servicepunt terecht met vragen waar je in het dagelijks leven tegenaan loopt. Bijvoorbeeld over: Gezin & opvoeding, geldzaken, ontmoeten & sociale contacten, wonen & samenleven en mantelzorg. De mensen van het Sociaal Servicepunt denken met je mee over een passende oplossing voor jouw zorgen en wensen. Zij zijn onafhankelijk en de dienstverlening is kosteloos.

Lotgenoten kunnen terecht bij Hear My Voice, (0800) 320 00 32. Lotgenoten kunnen hun verhaal anoniem kwijt als ze te maken hebben met huiselijk geweld. Ze kunnen spreken met lotgenoten die ook slachtoffer zijn geweest van huiselijk geweld.

Bereikbaarheid hulpverlening Haaglanden  

Politie Haaglanden
(0900) 88 44

Veilig Thuis Haaglanden
(070) 346 97 17

Crisis Interventie Team
Binnen kantoortijd: (070) 345 05 06
Buiten kantoortijd:  (070) 379 51 60