Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Wereldwijd wordt jaarlijks gedurende een periode van 16 dagen actie gevoerd tegen geweld tegen vrouwen. Van 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot en met 10 december (internationale mensenrechtendag). In de regio Haaglanden doen wij als GGD Haaglanden mee d.m.v verschillende lokale activiteiten. Oranje staat voor de dageraad; het aanbreken van een hoopvolle toekomst zonder geweld tegen vrouwen en meisjes.

Gemiddeld krijgt 1 op de 3 vrouwen in haar leven te maken met fysiek of seksueel geweld. Dit geweld kan variëren van huiselijk geweld tot online stalking. Het overgrote deel van deze vrouwen en meisjes doet geen aangifte of melding, omdat zij zich schamen, schuldig voelen, of bang zijn niet serieus genomen te worden.

Het thema voor 2023 is 'veilig, overal en altijd', met het #medestander symbool.

Orange the World Haaglanden Krant
GGD Haaglanden onthult in samenwerking met de gemeenten binnen deze regio een digitale Orange the World Haaglanden Krant. Hierin vind je een overzicht van interessante regionale activiteiten, interviews, relevante kijk-en luistertips en een handige lijst met hulplijnen. Ben je benieuwd wat er in jouw regio wordt georganiseerd? Bekijk de krant en doe mee aan een leuke activiteit, luister een podcast of bekijk een webinar. 

Wil je het krantje bekijken? Klik op onderstaande link.

https://online.flippingbook.com/view/607520411/ 

 

Meer informatie?
Wil je meer weten over Orange The World en welke activiteiten landelijk en internationaal georganiseerd worden? Kijk dan op de website van Orange The World.

Communicatie toolkit

Webinar Orange The World Haaglanden (2020)

GGD Haaglanden organiseerde samen met de 9 deelgemeenten een livestream rondom het thema geweld tegen vrouwen en meisjes. 
Op deze dag zijn we in gesprek gegaan met enkele geportretteerde mensen die tegelijkertijd zijn ‘getekend’ door hun verleden. Voor het project Getekend - sporen van kindermishandeling zijn vijf mensen geportretteerd door kunstschilder Herman van Hoogdalem. De geestelijke of lichamelijke mishandeling heeft bij hen diepe sporen nagelaten. We zijn met hen dieper ingegaan op de intergenerationele overdracht van geweld. Vanuit verschillende invalshoeken wordt geweld tegen vrouwen belicht.
Er wordt besproken wat de kracht is van het verbinden van ervaringsdeskundigen en lotgenoten en wat er nodig is om uit de vicieuze cirkel van geweld te komen.
De bijeenkomst was bedoeld voor ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals binnen gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, GGZ, soroptimisten, politie en rijksoverheid. 

> Bekijk hier het webinar Orange the World Haaglanden (25 nov. '20) terug.

 

Logo Orange The World

25 november-10 december

Orange the World vlag

Bestel de Orange the World vlag.