Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Het aantal slachtoffers van online geweld stijgt en onderzoek laat zien dat deze slachtoffers de hulpverlening nog onvoldoende weten te vinden als het online (en offline) misgaat. Gevoelens van schuld en schaamte belemmeren bij het inschakelen van hulp. Bovendien hebben slachtoffers vaak weinig vertrouwen in een positieve afloop, als ze zouden besluiten een officiƫle melding te doen.

Tijdens dit webinar neemt Janine Janssen, lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties, deelnemers mee in de invloed van internet en sociale media op menselijke communicatie en relaties. Wat is de rol van moderne communicatietechnologie bij het ontstaan en voortbestaan van geweld in afhankelijkheidsrelaties?

Daarnaast is er aandacht voor praktische handvatten bij online geweld in afhankelijkheidsrelaties. Welke maatregelen kan een slachtoffer treffen om zijn of haar digitale veiligheid te vergroten? Welke mogelijkheden biedt het strafrecht om online lastigvallen aan te pakken?

Aan deelname van het webinar zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden is wel noodzakelijk. Na aanmelding krijgt u enkele dagen voor het webinar de deelnamelink toegestuurd.