Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Deze vervolgtraining veiligheidsplanning is vormgegeven als een leertraject. Iedereen die deelneemt aan de training doet dit aan de hand van een huidige, lopende casus waar zorgen zijn over veiligheid of welzijn. Je start het leertraject met het invullen van het framework, vervolgens komen alle onderdelen van veiligheidsplanning tot aan het veiligheidsplan in woord & beeld verhaal voor de kinderen aan bod.

Leren bestaat uit 10% training, 20% reflectie en 70% praktijk. In deze training bieden we ondersteuning aan op de verschillende domeinen van het leren. Je leert door een combinatie van individueel leren in de praktijk, samen leren in training, leren met collega’s en vervolgens met je eigen casus aan de slag gedurende de gehele training. Je hebt aan het einde een uitgewerkt traject voor je eigen casus en onderdelen uitgevoerd in je casus. Daarnaast heb je intensief samengewerkt met collegae uit andere organisaties in de regio Haaglanden en elkaar ondersteund in je casus. Hierdoor heb je niet alleen de theorie en oefeningen in jouw casus toegepast maar ook in minstens twee andere casussen.

Voor wie
Deelnemers van organisaties uit de regio Haaglanden die de basistraining Signs of Safety of de basistraining Routekaart naar veiligheid hebben gehad van een erkende Signs of Safety trainer, en die veiligheidsplanning uitvoeren. Zowel jeugd als volwassen casuïstiek.

Data en tijdstip
De vervolgtraining bestaat uit 4 dagen én een online programma van 5 modules. 

  • 26 augustus van 9.00-16.00 uur 
  • 9 september van 9.00-16.00 uur 
  • 23 september van 9.00-16.00 uur 
  • 14 oktober van 9.00-16.00 uur
  • vooraf en tussentijds online werken

Locatie
De trainingen vinden plaats bij De Papaver, Korftlaan 6 te Delft.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan de training of weet je iemand die zou willen deelnemen? Je kunt je online aanmelden. Na je aanmelding ontvang je een bevestiging per e-mail.

Het wordt aanbevolen om twee medewerkers (een gedragswetenschapper/medewerker met verantwoordelijkheid voor het inhoudelijke proces in de casus (werkbegeleider, senior..) en een hulpverlener die met het gezin/huishouden werkt) per organisatie aan te melden voor de training.

Deelname is gratis. Het maximale aantal deelnemers is 30. De training wordt gegeven door twee trainers. Deze training is SKJ-geaccrediteerd.

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie?
Voor algemene informatie en projectinformatie neem contact op met projectleider Roxane Cloosterman, rcloosterman@delft.nl, of Renske Vreugdenhil, rvreugdenhil@delft.nl.
Voor inhoudelijke- en trainingsvragen en informatie neem contact op met trainer Lotte Strik, info@lottestrik.nu.