Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Kinderrechtendebat

In de Week voor de Gezonde Jeugd bundelen de GGD collega’s van Haagse Aanpak Gezond Gewicht (HAGG) en Geweld in Afhankelijkheidsrelaties (GIA) hun krachten voor een bijzonder evenement: het Kinderrechtendebat. 

De juryleden en presentator zijn:
Presentator: Farbod Moghaddam - Comedian
Jury: Ernst Suur - Directeur War Child
Jury: Remiz Maduro - GGD Haaglanden
Jury: Fatima Bouddokar - GGD Haaglanden

Op maandag 10 juni zullen de leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Startpunt International zich buigen over belangrijke kwesties met betrekking tot het welzijn van kinderen. Hierbij komen onderwerpen aan bod zoals het recht van een kind op een gezonde leefomgeving, het belang van veilig en gezond kunnen opgroeien, en de problematiek van verwaarlozing, bijvoorbeeld in de vorm van ongezonde maaltijden. De leerlingen krijgen verschillende stellingen voorgelegd waarover zij in debat gaan. Kinderrechten zijn niet alleen regels, maar essentiële garanties die ervoor zorgen dat ieder kind de kans krijgt om gezond en veilig op te groeien. Helaas is dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Daarom vinden wij het belangrijk om tijdens de Week voor de Gezonde Jeugd extra aandacht te vragen voor deze kwestie.

Kijk mee via de livestream
Het debat vindt op maandag 10 juni van 10:30 – 12:00 uur plaats en is te volgen via een livestream. Wil jij de link ontvangen? Meld je dan aan.