Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Seksuele uitbuiting en criminele uitbuiting (gedwongen criminaliteit) zijn reële risico’s voor middelbare scholieren. Het Rode Kruis en Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (onderdeel van zorginstelling Fier) bieden scholen daarom een gratis training over preventie en herkenning van signalen van mensenhandel onder leerlingen.
De training wordt gefinancierd vanuit de opbrengst van 3FM Serious Request 2019, dat in het teken stond van mensenhandel.

Training voor docenten
Docenten en onderwijsondersteunend personeel hebben een mogelijkheid om mensenhandel onder scholieren te herkennen en te helpen voorkomen. Het Rode Kruis en het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) bieden daarom een gratis training aan die hen in staat stelt om signalen mensenhandel te herkennen en om het thema in de klas te bespreken zodat leerlingen zich beter kunnen beschermen. De training wordt eerst als pilot aangeboden in Limburg, Friesland, Haaglanden, Rotterdam-Rijnmond en Groningen; later ook in andere regio’s waar behoefte is.

Voor meer informatie bekijk het nieuwsbericht van het CKM.