Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Er wordt in de zorg te weinig gepraat over seksualiteit of gevraagd naar de seksuele gezondheid van cliënten. Met als gevolg dat mensen zich niet vrij voelen om hier zelf over te beginnen, dat ze onnodig met vragen of problemen blijven zitten rondom seksuele gezondheid en dat ze dus niet de juiste zorg krijgen die ze nodig hebben.
We willen dat de zorgprofessionals aan iedereen de juiste vragen stellen om seksuele problemen in een vroeg stadium te signaleren en er naar te handelen. Het moet zichtbaar worden dat seksualiteit, seksuele en genderdiversiteit en seksuele grensoverschrijding onderwerpen zijn waarover gesproken kan worden.

Tijdens het symposium ‘Seksualiteit. Maak het bespreekbaar!’ neemt Jennifer Muntslag, presentator en podiumkunstenaar, ons mee. Mauthieu Heemelaar, adviseur seksualiteitsonderwijs en auteur van o.a. het lesboek 'Seksualiteit, intimiteit en hulpverlening', deelt zijn eigen ervaringen en vertelt hoe je als zorgprofessional seksualiteit het best bespreekbaar kunt maken.

Tijdens de drie workshops Cultuursensitief werken, de Richtlijn veranderende seksualiteit en SexQ tool krijg je tips en handvaten hoe je als zorgprofessional seksualiteit bespreekbaar kunt maken.


Aanmelden
Let op: registeren kan tot uiterlijk 13 april. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar en vol=vol. Meld je aan via www.seksindepraktijk.nl/zin-in. Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma op: www.seksindepraktijk.nl/zin-in-symposium.