Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Week tegen kindermishandeling

Wil jij:

  • ERVAREN wat kindermishandeling is;
  • WETEN hoe je in gesprek kan gaan om passender hulp te verlenen;
  • LEREN hoe je deze ervaring in kan zetten in je werk?

Kom dan naar de virtual reality-ervaring rondom de thema’s ‘huiselijk geweld’ en ‘complexe scheiding’.

In het kader van de 'Week tegen Kindermishandeling' organiseren de DWO-gemeenten en Gemeente Den Haag samen met GGD Haaglanden een interactieve sessie voor professionals en ervaringsdeskundigen ter bespreking van huiselijk geweld en kindermishandeling.

VR-bril Huiselijk geweld 'Vergeet mij niet'

Bij de VR simulatie Huiselijk Geweld verplaats je je in een 7-jarige en zie en hoor hoe je ouders ernstige ruzie maken. Als een kind zijn ouders ruzie ziet maken, zorgt dat voor angstige gevoelens en een loyaliteitsconflict  Het doel van de simulatie is om de bewustwording en kennis van professionals met betrekking tot deze vorm van kindermishandeling te vergroten.

 VR-bril complexe scheidingen 'Verscheurd'

Jaarlijks horen 86.000 thuiswonende kinderen dat hun ouders uit elkaar gaan. Van deze grote groep krijgen ongeveer 35.000 kinderen te maken met een conflictscheiding met alle gevolgen van dien. Stap in de ontwrichte wereld van een kind dat klem zit in de strijd tussen haar ouders. Ervaar de tweestrijd van een kind en haar loyaliteit naar beide ouders.

Wil jij één of beide vr-simulatie bekijken?
Schrijf je dan zo snel mogelijk in. VOL is VOL.

Programma
Van 9.00 tot 12.30 uur kunnen beide simulaties doorlopend ervaren worden. Je kan een tijdsblok uitkiezen wanneer je de simulatie wilt ervaren. Later ontvang je bericht op welke tijd je precies bent ingedeeld.

Duur
We rekenen ongeveer 15 minuten per VR-ervaring. Dit is inclusief uitleg, de simulatie zelf en een nagesprek om je ervaring te delen.

Aanmelden
Je kan je tot en met vrijdag 11 november aanmelden. Geef vervolgens aan op welke dag en welke (of beide) VR-bril je wilt ervaren en naar welk tijdstip je voorkeur uit gaat.

Notitie vooraf
Tot nog toe zijn reacties op de simulatie verschillend, van vrij nuchter tot emotioneel. In het algemeen raden wij de ervaring af indien een geïnteresseerde getraumatiseerd is en nog niet gestabiliseerd.