Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Online en fysieke Themadag 'Zie je mij?'

Over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Trauma’s die ontstaan door huiselijk geweld en kindermishandeling laten levenslang sporen na, bij alle vormen, van partnergeweld en kindermishandeling tot verwaarlozing, fysiek en emotioneel geweld. Ook jarenlange therapie laat het trauma niet verdwijnen. Wat wél mogelijk is: iemand die te maken heeft (gehad) met huiselijk geweld of kindermishandeling helpen zijn of haar littekens, zichtbaar of onzichtbaar, te omarmen. Pas dan zal diegene zichzelf kunnen helen.

Zie je mij?' Over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling

De themadag draagt de titel van het boek: Zie je mij? Over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld en kindermishandeling. Op deze themadag willen de Academie van Herstel en Ervaringsdeskundigheid en GGD Haaglanden dieper ingaan op het doorwerken van intergenerationele patronen.
Maar ook welke gespreksvaardigheden wanneer nodig zijn en dat bij het bieden van veiligheid en vertrouwen veel meer komt kijken dan vaak wordt gedacht.

Wie als kind te maken heeft gehad met lichamelijke of geestelijke mishandeling, verwaarlozing of seksueel misbruik weet hoeveel invloed dit heeft op de rest van je leven. Het ontbreken van veiligheid, geborgenheid en liefde heeft plaats gemaakt voor een jarenlange zoektocht naar verwerking, erkenning en acceptatie. Wat voor invloed heeft dit op jouw leven en die van jouw naasten?

Voor wie
De themabijeenkomst is bedoeld voor lotgenoten, ervaringsdeskundigen en zorgprofessionals binnen gemeenten, zorginstellingen, welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties, GGZ en rijksoverheid.

Boekpresentatie en weggeefactie nieuwe boek ''Zie je mij?'', door Hameeda Lakho en Jeroen Wapenaar
In het nieuwe indrukwekkende boek ''Zie je mij'' door Hameeda Lakho en Jeroen Wapenaar zijn de verhalen van twaalf voormalige slachtoffers en plegers opgetekend, die in dit boek hun moed tonen en laten zien wat voor echte verbinding nodig is. Met nabeschouwingen en meer inzicht in de gevolgen van trauma’s door in trauma gespecialiseerde experts kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens, psycholoog en expert relationele veiligheid Sietske Dijkstra en psychiater en medisch antropoloog Hugo Konz. Met een gepassioneerd voorwoord door oud-hoogleraar en (traumakundige) kinderrechter, dichter en auteur Jan Willems.

‘Zie je mij?’ over het zien, horen en voelen van de impact van huiselijk geweld is voor alle hulpverleners en betrokkenen die met geweld te maken kunnen krijgen. Bovenal is dit boek bedoeld als inspiratie om de hele mens te kunnen zien, met al zijn of haar angst, eenzaamheid, woede en verdriet, én alle talenten en veerkracht.

Tijdens de bijeenkomst geven we een aantal boeken gratis weg.

Programma
Lotgenoten en professionals zullen deelnemen aan het programma en krijgen scherper zicht op de korte en lange termijn effecten van huiselijk geweld en kindermishandeling. Bewustwording, verbreding, verdieping en het versterken van empowerment en kracht zijn belangrijke kernpunten. Daarnaast worden handvatten aangereikt om de complexe gevolgen van trauma te begrijpen en beantwoorden.

Tijdens deze themadag zullen enkele aansprekende sprekers en ervaringsdeskundigen het woord voeren met een interactief programma. Met o.a. psycholoog expert relationele veiligheid Sietske Dijkstra, kinder- en jeugdpsychiater Peter Adriaenssens, en Organisatie- en veranderkundige, danser, onderzoeker en docent Peter Rombouts.

Deelnemen aan de themadag
Wilt u deelnemen aan deze themabijeenkomst? Vergeet niet aan te geven of u fysiek of digitaal wilt deelnemen. Let op, er zijn slechts beperkte fysieke plaatsen beschikbaar.

Vragen of meer informatie
Neem dan contact op met:
Hameeda Lakho info@herstel-ervaringsdeskundigheid.nl.