Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Beste partner van de gemeente Pijnacker-Nootdorp,

Ieder jaar start op 25 november (de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) wereldwijd de Orange the World campagne, die eindigt op 10 december (de internationale dag van de rechten van de mensen). De campagne bestaat uit 16 dagen waarin aandacht gevraagd wordt voor geweld tegen vrouwen en meisjes. De gemeente Pijnacker-Nootdorp doet mee aan deze campagne en wil hier graag lokaal aandacht voor vragen. Dit gaan we doen door verschillende activiteiten te organiseren in de campagneperiode. Zo is er op vrijdagavond 25 november een filmavond in het kader van Orange the World in CulturA & Zo, organiseren we een Orange the World lezing voor professionals op dinsdagavond 29 november met schrijfster Hameeda Lakho en staan we op woensdagochtend 30 november op de markt op het raadhuisplein om aandacht te vragen voor dit thema.

De start van de campagne trappen we graag gezamenlijk met u af. Daarom willen we u bij deze uitnodigen voor de Orange the World kick-off borrel op vrijdagmiddag 25 november in CulturA & Zo in Nootdorp. Wethouder Marieke van Bijnen zal de kick-off openen en samen met wethouder Hanneke van de Gevel de Orange the World vlag hijsen bij CulturA & Zo en het startsein geven voor het ondertekenen van de Medestander Pledge.

De Medestander Pledge is een intentieverklaring waarbij de ondertekenaar verklaart zich in te zullen zetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. De ondertekening vindt plaats op een foambord. Naast de wethouders willen we ook u als partner de gelegenheid geven de pledge te ondertekenen.

 

Het programma ziet er als volgt uit:
16.45 – 17.00 uur: Inloop
17.00 – 17.10 uur: Welkomstwoord door wethouder Marieke van Bijnen
17.10 – 17.20 uur: Toelichting Orange the World en medestander pledge door soroptimisten
17.20 – 17.30 uur: Vlag hijsen en symbolisch ondertekenen medestander pledge door wethouders en partners + fotomoment pers
17.30 – 18.30 uur: Netwerkborrel

Bij interesse kunt u na de borrel een toegangsticket kopen voor een (oranje) daghap inclusief filmkaartje voor de film ‘Buiten is het Feest’ die in het kader van Orange the World gedraaid wordt in CulturA & Zo. Zie hier voor meer informatie.

Wilt u vóór 18 november per e-mail aangeven met hoeveel personen u aanwezig bent bij de borrel via: y.post@pijnacker-nootdorp.nl

 

We zien u graag op 25 november!

 

Met vriendelijke groeten,

Marieke van Bijnen                        Hanneke van de Gevel
Wethouder Veilig Thuis                  Wethouder Maatschappelijke ondersteuning