Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Deze webinar is onderdeel van een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv). Samen met andere experts organiseert Pharos een serie webinars over vrouwelijke genitale verminking (vgv). In elk webinar belichten ze een ander thema. 

In deze webinar nemen Marthine Bos en Salwa Hamad ons mee in gespreksvoering rondom vgv. Hoe ga je het gesprek aan met ouders of een meisje waarvan je vermoedt dat ze besneden is of risico loopt om besneden te worden? Wanneer is er aanleiding voor zo’n vermoeden en wat zijn de klachten die verband kunnen hebben met een besnijdenis? Hoe maak je dit gevoelige onderwerp bespreekbaar en geef je goede voorlichting?

Marthine Bos en Salwa Hamad hebben veel ervaring in de scholing en training van JGZ professionals, zorgprofessionals en sleutelpersonen vgv in gesprekvoering rondom dit thema. In deze webinar delen ze een aantal kernelementen met de deelnemers.

Voor wie?

De webinars zijn voor iedereen toegankelijk: (aankomende) professionals, sleutelpersonen en andere geïnteresseerden.

Praktisch

Deelname aan de webinars is gratis. Aanmelding voor elk webinar is nodig; alleen zo ontvang je de link voor deelname aan het webinar.