Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Van maandag 15 t/m zondag 21 november 2021 is het de Week tegen Kindermishandeling. Daarom organiseert GGD Haaglanden, in samenwerking met Academie voor Herstel en Ervaringsdeskundigheid, op donderdag 18 november een speciale filmmiddag bij Pathé Buitenhof met de films 'Buiten is het feest' en 'Doula’s van de stad'.

Vanwege de aangescherpte corona maatregelen wordt de filmmiddag verplaatst naar 8 maart 2022.

Na elke film is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en na te praten. U kunt zich aanmelden voor één of beide films. Entree is gratis.

Buiten is het feest

De film Buiten is het feest is de verfilming van het leven van de Nederlandse actrice en zangeres Karin Bloemen. Karin is op jonge leeftijd het slachtoffer geworden van (seksuele) mishandeling. De film geeft het publiek een unieke inkijk in de wereld van slachtoffers van kindermishandeling. Bekijk de trailer hier.

Doula's van de stad

Doula’s van de Stad is een documentairefilm gemaakt door Adelheid Roosen en documentairemaker Maasja Ooms. De documentaire volgt Adelheid’s bewondering voor vrouwen die in de haarvaten van hun wijken en stad dagelijks klaar staan voor een ander. Adelheid komt met 7 vrouwen samen in intieme Zoomsessies, geleid door Jale Simsek. Zonder elkaar te kennen bij aanvang, blijkt het delen en tonen van hun kwetsbaarheid een gedeelde behoefte. Deze vrouwen worden gedreven door hun eigen ervaringen van trauma, pijn, misbruik en ongelijkheid. Met hun kracht en doorzettingsvermogen zijn zij als ware de pilaren van hun community.  Bekijk de trailer hier.

Programma

12:00 uur Opening door Karin Bloemen 
12:20 uur Filmvertoning: Buiten is het feest
14:00 uur nabespreking met Karin Bloemen en Team Kim
14:30 uur pauze
15:00 uur Introductie Filmvertoning Doula's van de stad door Karin Bloemen
16:30 uur nabespreking met doula's Hameeda, Meikina, Diana en Dinah
17:00 uur einde programma