Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Drakentemmers, het Expertiseplatform Trauma en Gehechtheid na Huiselijk Geweld, nodigt je uit voor de nieuwe leerlijn Huiselijk geweld en Traumasensitief Werken die vanaf 1 juni te volgen is in onze online leeromgeving.

Wat is het?
In de leerlijn bieden we 10 mini-colleges en e-learning over wat trauma is, hoe je het herkent, wat je zelf kunt doen en wanneer je iemand naar behandeling moet begeleiden, ook bij cliënten met een cultureel diverse achtergrond. Zo kun je op een laagdrempelige manier snel je kennis vergroten en beter inschatten wanneer behandeling nodig is voor je cliënten. En je doet dat op een moment dat jou goed uitkomt, want alles is (terug) te vinden in de online leeromgeving van Drakentemmers. De eerste trainingsmodules zijn vanaf 1 juni beschikbaar en worden in de loop van het jaar aangevuld. Sommige onderwerpen kun je live volgen en daarna terugvinden in de online omgeving.

Voor wie?
De nieuwe leerlijn is speciaal bedoeld voor alle professionals die in hun werk te maken hebben met huiselijk geweld. Zoals lokale (wijk)teams, jeugdhulpverleners, jeugdbeschermers, hulpverleners en gedragswetenschappers binnen de vrouwen- en maatschappelijke opvang, Veilig Thuis, Raad voor de Kinderbescherming, Reclassering en betrokkenen bij MDA++. 

Hoe aanmelden?
De totale leerlijn is vanaf nu aan te schaffen en kost € 100 excl. btw per persoon. Na aanmelding en betaling krijg je je persoonlijke inloggegevens voor de online leeromgeving.